Facebook
Instagram
Pinterest

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn bad bijvullen met regenwater?

Ja, geen probleem. Let wel op dat het regenwater zuiver is. Vul je vijver dus niet met water dat rechtstreeks van het dak komt. Stuur het eerst via een regenwaterput bijvoorbeeld. Meestal wordt een zwemvijver gevuld met stadswater omdat het rijk is aan mineralen. Als je een waterontharder gebruikt, schakel deze dan wel uit tijdens het vullen van je bad. Vermijd ook ijzerrijk put- en grondwater aangezien die niet genoeg mineralen bevatten om je zwemvijver op te starten. Je kan wel de helft van het leidingwater vervangen door gefilterd regenwater.

 

Zijn er minimum- en maximumafmetingen?

Om te zwemmen is 30m2 toch wel een minimum. Een maximum is er niet.

 

Kan een zwemvijver verwarmd worden?

Jazeker. We voorzien altijd een aansluiting voor een externe verwarming. Dat kunnen zonnewarmtecollectoren, zonnepanelen, warmtepompen… zijn. Houd er wel rekening mee dat je het beste niet verwarmt boven 26°C voor de vitaliteit van de planten. We raden aan om het eerste jaar zonder verwarming te zwemmen zodat de planten goed kunnen settelen. Nochtans kiezen de meeste zwemvijvereigenaars ervoor om het bad niet te verwarmen. De temperatuur van een zwemvijver ligt gemakkelijk 2°C hoger dankzij de zwarte rubberfolie.

 

Verlichting en jetstream?

Beide mogelijk. Informeer wel over de kracht van de jetstream. Koop er een in functie van je zwemkwaliteiten.

 

Wat is de kost aan elektriciteit per jaar?

Afhankelijk van de grootte, de verlichting en de verwarming liggen de gemiddelde kosten tussen de 200 en 500 euro per jaar.

 

Kan ik vissen zetten in mijn zwemvijver?

Vissen zijn meer dan welkom in een zwemvijver, maar zijn absoluut geen must.

 

Mag ik schaatsen op mijn vijver?

Het is absoluut af te raden om te schaatsen op je vijver. De scherpe messen kunnen de rubberfolie ernstig beschadigen. Door constante beweging van het water zal zich normaalgezien ook geen ijsoppervlak vormen.

 

Kan ik zelf een deel van het project realiseren?

Zeker en vast. In samenspraak met jullie begeleiden en adviseren we de werken. Meestal neem jij de metselwerken voor je rekening terwijl wij ons over de folie, waterdichting en het technische gedeelte ontfermen.

 

Is een stofzuiger nodig?

Een stofzuiger is een nuttige investering als je je bad altijd kraaknet wil houden. Kwaliteitsvolle stofzuigers kan je verkrijgen vanaf 1000,- euro.

 

Kan ik in de winter de pomp stilleggen?

De circulatiepomp blijft gedurende het hele jaar pompen. Dat voorkomt ijslaagvorming op de vijver, wat schade aan de EPDM-folie kan veroorzaken. De zuiverende bacteriën blijven dan ook beter in leven. Heb je twee pompen? Dan kan je eventueel een pomp uitschakelen tijdens de wintermaanden. Let wel op: je moet de pomp uit de put halen en vergeet niet op voorhand de kranen te sluiten. Bewaar de pomp in een emmer water op een vorstvrije plaats.

 

 

 

trap zwemvijver

 

zwemvijver winter

 

zwemvijver zonder boord gazon

 

zwemvijver houten terras

 

smalle trap zwemvijver

 

 

 

 

Zwem in écht water

Contact

Heb je vragen of wens je een vrijblijvende offerte?
Aarzel niet om ons te contacteren.
info@dezwemvijver.be

Getuigenissen